Welkom
Welkom op de site van Pegasus H2 uit Nijmegen. Klik hier voor de verenigingssite.
Recent in het gastenboek
Arnold
Werkt dit nog?
2018-08-28 13:55:25

Lees (of schrijf) meer berichten...

Selectie

Foto album

Studenten snel weer terug naar WageningenNa een lekker weekje rust en wat vakantie voor de mensen die dat nodig hadden (en sommige anderen ook) treedt Das Boot aan tegen de studenten van Waho uit Wageningen. Gezien de stand lijkt het een eenvoudige wedstrijd te kunnen worden.

De eerste set is dat het ook. De mannen van Pegasus die vandaag voor de verandering eens een coach hebben in de persoon van Arjan beginnnen scherp, pakken op de service van Rob al een voorsprong van 8 punten en winnen de eerste set uiteindelijk met 25-9.

Het spel is zeker acceptabel en ook de sfeer is goed. "Ik speel eigenlijk alleen maar om te winnen" aldus Onno. Set twee is eigenlijk van hetzelfde type, hoewel het verschil minder ver op loopt als in de eerste set is Pegasus duidelijk de betere. De mannen uit Wageningen, overigens prima afgekleed in stijlvolle badjassen, zijn brandhout. De score is uiteindelijk ongeveer 25-15.

In set drie beginnen de gevleugelde paarden met maar liefst 4 veranderingen. Jeroen wordt vervangen door David, Kor en Michiel maken plaats voor Arnold en Johan, terwijl ook Marcel zijn entree maakt op de plek waar eerst Jochum nog zijn talenten etaleerde. Het maakt geen verschil. Rob serveert weer een flinke voorsprong en in uiteindelijk gaat de set met 25-13 naar Pegasus. "Ik wou dat ik bij H1 beschikte over spelers met deze rust, inzicht en creativiteit" laat gelegenheidscoach Arjan zich ontvallen. Vol goede moed, in een gewonnen wedstrijd, gaan de mannen van Das Boot de laatste set in.

Kor is aan het woord: "Misschien is het goed om Arnold als spelverdeler te laten oefenen, dan speel ik wel weer als passer-loper". Arjan neemt dit over en zo gaan de mannen van Pegasus de laatste set is. "Ik had er vanaf het begin af aan nooit vertrouwen in dat we deze set zouden winnen" aldus Marcel. Hij blijkt niet de enige te zijn. Hoewel Arnold zeker naar verwachting presteert laat de rest van het team hem in de steek. De foute passes en services overtreffen ruimschoots het totaal van de eerste 3 sets samen. En ook al pakken de heren eerst nog een voorsprong van 23-21, uiteindelijk is het Waho dat feest mag vieren met het binnen halen van de laatste set. 23-25. "Onnodig en onnodig" aldus Onno. "Waarom werd er niet gewisseld?" vroeg Jeroen zich af. Arnold zocht het duidelijk niet bij zichzelf: "Natuurlijk verdeel ik het spel niet zo goed als Rob, maar daarom hoeft de pass nog niet te verzwakken en hoeven we niet vaker fout te serveren. Het team liet me in de steek!". Verder was er nog veel meer commentaar (van de beste stuurmannen), maar dat houden de mannen liever binnensboot.

Het lijkt er in elk geval op dat er woensdag iets is om over te praten. Dat kan ook, want volgende week zijn de matrozen weer vrij. Daarna is het zaak om voor de wedstrijd van 15 november thuis tegen Nuovo de afspraken over posities, coaching en wisselen weer helder te hebben. Dat gaat lukken.

Lees ook

Oudere berichten

Der Finale

Jager van der Kamp Fysiotherapie

Jager van der Kamp fysiotherapie is niet alleen onze shirt en hoofdsponsor, maar vooral ook onmisbaar om onze fysieke gesteldheid op peil te houden!

Stand
#TeamWP

Volgende wedstrijd:

Uitgebreide stand en programma...

Filmpjes

Kalender

Zonnenberg sport